Uuring: Randomiseeritud kontrolluuring; 42 osalejat; kakao flavanoolid 80–900 mg.
Tulemus: Täheldati annusest sõltuvaid muutusi brachiaalarteri FMD-is, mis on kooskõlas endoteeli talitluse toetamisega.
Uuring: Topeltpime, platseebokontrollitud; 27 osalejat; 450–900 mg kakao flavanoolid.
Tulemus: Andmed viitavad, et kakao flavanoolid aitavad kaasa FMD-le võrreldes platseeboga ning toetavad veresoonte endoteeli talitlust.
Uuring: Randomiseeritud; 30 osalejat; 500 mg päevas 15 päeva.
Tulemus: Kakao tarbimine aitas säilitada endoteeli talitlust pärast glükoosikoormust ning toetas FMD-d võrreldes kontrolliga.
Uuring: Ristuva disainiga; 21 osalejat; äge 900 mg kakao flavanoolide manustamine.
Tulemus: Vahetud leiud olid kooskõlas endoteeli talitluse toetamisega (FMD).
Uuring: Sekkumisuuring; 20 osalejat; flavanoolirikas kakao.
Tulemus: Tulemused on kooskõlas sellega, et kakao flavanoolid toetavad suuremate veresoonte FMD-d ja NO-sõltuvat vasodilatatsiooni.
Uuring: Randomiseeritud, kontrollitud, topeltpime; ~100 tervet täiskasvanut; 450 mg flavanoolid kaks korda päevas 1 kuu.
Tulemus: Leiud toetavad endoteeli funktsiooni FMD mõõtmise alusel.
Uuring: 1-kuuline randomiseeritud kontrolluuring, kus võrreldi erinevaid flavanoolifraktsioone (DP1–10 vs. DP2–10).
Tulemus: FMD-d toetati pärast DP1–10 (monomeeririkas, sh (-)-epikatehhiin) tarbimist, kuid mitte DP2–10 korral.